A-Projects, oranssi hääkimppu avomaan leikkokukista

Vastila, Pyhtää, Kymenlaakso

+358 44 2655 131


Tietoja

Tietoja – A-Projects

Puutarhuri Aini Yrjölä

Olen halunnut olla puutarhuri jo nuoresta lähtien, paitsi 4-vuotiaana olen kuulemma sanonut, että haluan olla myyjä. Mutta nehän ei sulje toisiaan pois! Myyjä olenkin ollu melkein koko työurani ajan, ja yksilöllinen asiakaspalvelu erityisosaamistani <3

Ihmisenä olen lennokas, luova, herkästi innostuva ja vaihtelun haluinen. Näistä syistä en ole päätynyt jäämään mihinkään ympäri vuotiseen ’kahdeksasta – neljään’ -työhön, vaan olen aina tehnyt ”vähän kaikkea”.

Olen kotoisin Kotkasta, mutta asunut pari vuotta Pukkilassa, muuttanut takaisin Kotkaan ja päätynyt sittemmin Pyhtäälle. Olen pienestä asti halunnut asua maalla ja tiennyt, että päädyn maaseudulle – tavalla, tai toisella. Erinäisten sattumusten seurauksena muutinkin Pyhtään Vastilaan elokuussa 2020.

Viihdyn hyvin töissä kukkakaupassa, siisteissä vaatteissa, hymyillen asiakkaita palvelemassa. Mutta aivan samalla tavalla lähellä sydäntä on raskaat työt, esim. metsässä, suojavaatetus päällä, kypärä päässä – toteuttamassa itseäni – aivan erilaisella tavalla. Tästä syystä tarjoan hyvin moninaisia palveluita puutarha-alan eri osa-alueilta!

A-Projects, tietoja, kukkakimppu

Koulutus ja työkokemus

Ensimmäisenä ammattina opiskelin tietotekniikan ja markkinoinnin datanomiksi Haminassa, tietäen jo valmiiksi, etten suoranaisesti alan töitä jäisi tekemään. Kaupallinen koulutus oli kuitenkin yleishyödyllinen, ja valmistuin sieltä keväällä 2012.

Samantien tämän jälkeen aloitin kesällä 2012 opiskelun Mäntsälässä, ja Keudasta valmistuin viherrakentajaksi keväällä 2014. Töiden ohessa jatkoin opiskelua Keudassa, valmistuen vielä kukka- ja puutarhakaupan puutarhuriksi keväällä 2016.

Olen ikuinen opiskelija ja innostunkin tutkimaan erilaisia, uusia asioita helposti. Omaksun uudet asiat yleensä nopeasti, ja tämä helpottaa myös vaihtelevien työtehtävien suorittamista. Kiinnostusta olisi tulevaisuudessa opiskella ainakin vielä floristiksi, ja metsuriksi. Työn monipuolisuus ja vaihtelevuus kauden mukaan, on todella tärkeitä asioita minulle ja olenkin iloinen, että pystyn työssäni näitä toteuttamaan.

Puutarha-alan töitä olen tehnyt useammissa eri kukkakaupoissa / puutarhamyymälöissä, golfkentällä, marjatilalla ja kauppapuutarhoilla. Vaihtelevan työn ystävänä tarjoankin freelance-apua laskutuksella erilaisille puutarha-alan yrityksille esim. sesonkeina.

A-Projects, tietoja, puutarhuri